Šola hipnoze

2.10.2012

Razumevanje in poznavanje hipnoze sploh ni preprosto. Če želite postati strokovnjak in dober hipnotizer, se morate o hipnozi veliko ter zelo natančno podučiti. Na to temo obstaja nemalo knjig in celo, verjeli ali ne, prave šole hipnoze.

Na tovrstnih tečajih in delavnicah, šolah hipnoze, se praviloma učite teoretičnega in tudi praktičnega znanja za uporabo hipnoze, spoznavanje samega sebe, … Kurt Tepperwein, nekdanji dekan medicinske fakultete na Univerzi Santa Ursula v Riu de Janeiru (Brazilija), avtor knjige Visoka šola hipnoze, je v svojem delu podrobno opisal tudi načine, kako lahko z avtohipnozo dosežete boljši uspeh v šoli ali na športnih tekmovanjih, kako imeti srečno ljubezensko življenje, kako nastopiti z avtohipnozo proti glavobolu in prebavnim težavam, kako z njo postati lepši in bolj mladostni, kako si z njo pomagate pri strahu, depresiji in alkoholizmu in tako dalje … (O avtohipnozi bom sicer več napisal v prihodnjem prispevku) Vendar je seveda teoretično znanje premalo in tečaji, ki vas učijo tovrstnih znanj so ravno iz teh razlogov zelo koristni, uporabni in zanimivi.

Za uspešno hipnozo je potrebno natančno poznavanje osnovnih pojmov, tehnik, značilnosti, vrst in specifik hipnoze. Kako ravnati v praksi, kako izvesti hipnozo odpornih oseb (na primer – hipnozo otrok, starejših oseb, odpornih odraslih ljudi, bolnikov, …), kakšne so možnosti in meje hipnoze, kako jo preverjati, … To so vprašanja na katera odgovori niso enoznačni, preprosti in vedno jasno razumljivi. Šola hipnoze je kraj, kjer boste do njih prišli postopoma, na razumljiv način in z usmerjanjem strokovnjakov, ki se na to področje zares dobro spoznajo.

Kako izbrati pravo, ustrezno in dobro šolo hipnoze?
Danes najdemo že kar nekaj ponudnikov in težko je med njimi najti dobre, ustrezne, kvalitetne in tiste, ki vas ne opeharijo, vendar vam resnično pomagajo pri spoznavanju hipnoze.

Ko se vpisujete v šolo hipnoze, morate biti vedno pozorni na sledeče stvari.

1. Namen in cilj
Najbrž veste, da je brez namena in cilja vsako izobraževanje nesmiselno. Tudi v šolah hipnoze velja podobno. Pred vpisom se pozanimajte, kakšni so nameni in cilji tečaja, kako vam bo pomagal, na katera vprašanja vam bo odgovoril in kakšna znanja boste pridobili.

2. Vsebina in struktura tečajev
Ko sprašujete in poizvedujete o namenih in ciljih, ne pozabite še na eno zelo bistveno stvar. Vsebino, torej program šole. Prepričajte se, da zajema dovolj teoretičnega in pa tudi praktičnega znanja. V vsako šolo hodimo zato, da se nekaj naučimo in to uporabimo v vsakdanjem življenju. Naj bo taka tudi šola hipnoze!

3. Izvajalec in dokazila
Ko se vpisujete ne pozabite pogledati in spoznati izvajalca, torej predavatelja in njegovih dokazil. O tako kompleksni temi vas lahko dobro nauči le izkušen strokovnjak na tem področju. Bodite na to pozorni še pred pričetkom šolskih ur.

4. Cena, pogoji, …
V končni fazi pa morate biti pred vpisom v šolo hipnoze osveščeni še o najbolj osnovnih stvareh. Kakšni so pogoji za vpis, koliko tečaji stanejo, na kakšne načine jih lahko poravnate, … Verjemite, vsaka šola nekaj stane in tudi pri šoli hipnoze ni drugače. Zato se še enkrat navezujem na prvo in drugo točko – dobro pretehtajte, ali je program dovolj poučen, da se na šolo vpišete in plačujete članarino.

  • Share/Bookmark

Zapisano pod: Šola hipnoze. Tagi: .
Išči med objavami

Zadnji zapisi

Kategorije

Značke

Avtohipnoza Hipnoza Tehnike in značilnosti Zgodovina Šola hipnoze